Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
dionysus

ISTQB Foundation Question and Answer No.3

May 11 2019 , Written by Harry Published on #TESTER

TrrtrtrtrISTQB Foundation Question and Answer No.3

1. When what is visible to end-users is a deviation from the specific or expected behavior, this is called:

a) an error

b) a fault

c) a failure

d) a defect

e) a mistake

2. Regression testing should be performed:

v) every week

w) after the software has changed

x) as often as possible

y) when the environment has changed

z) when the project manager says

a) v & w are true, x – z are false

b) w, x & y are true, v & z are false

c) w & y are true, v, x & z are false

d) w is true, v, x y and z are false

e) all of the above are true

3. IEEE 829 test plan documentation standard contains all of the following except:

a) test items

b) test deliverables

c) test tasks

d) test environment

e) test specification

4. Testing should be stopped when:

a) all the planned tests have been run

b) time has run out

c) all faults have been fixed correctly

d) both a) and c)

e) it depends on the risks for the system being tested

5. Order numbers on a stock control system can range between 10000 and 99999 inclusive. Which of the following inputs might be a result of designing tests for only valid equivalence classes and valid boundaries:

a) 1000, 5000, 99999

b) 9999, 50000, 100000

c) 10000, 50000, 99999

d) 10000, 99999

e) 9999, 10000, 50000, 99999, 10000

6. Consider the following statements about early test design:

i. early test design can prevent fault multiplication

ii. faults found during early test design are more expensive to fix

iii. early test design can find faults

iv. early test design can cause changes to the requirements

v. early test design takes more effort

a) i, iii & iv are true. Ii & v are false

b) iii is true, I, ii, iv & v are false

c) iii & iv are true. i, ii & v are false

d) i, iii, iv & v are true, ii us false

e) i & iii are true, ii, iv & v are false

7. Non-functional system testing includes:

a) testing to see where the system does not function properly

b) testing quality attributes of the system including performance and usability

c) testing a system feature using only the software required for that action

d) testing a system feature using only the software required for that function

e) testing for functions that should not exist

8. Which of the following is NOT part of configuration management:

a) status accounting of configuration items

b) auditing conformance to ISO9001

c) identification of test versions

d) record of changes to documentation over time

e) controlled library access

9. Which of the following is the main purpose of the integration strategy for integration testing in the small?

a) to ensure that all of the small modules are tested adequately

b) to ensure that the system interfaces to other systems and networks

c) to specify which modules to combine when and how many at once

d) to ensure that the integration testing can be performed by a small team

e) to specify how the software should be divided into modules

10. What is the purpose of test completion criteria in a test plan:

a) to know when a specific test has finished its execution

b) to ensure that the test case specification is complete

c) to set the criteria used in generating test inputs

d) to know when test planning is complete

e) to plan when to stop testing

11. Consider the following statements

i. an incident may be closed without being fixed

ii. incidents may not be raised against documentation

iii. the final stage of incident tracking is fixing

iv. the incident record does not include information on test environments

v. incidents should be raised when someone other than the author of the software performs the test

a) ii and v are true, I, iii and iv are false

b) i and v are true, ii, iii and iv are false

c) i, iv and v are true, ii and iii are false

d) i and ii are true, iii, iv and v are false

e) i is true, ii, iii, iv and v are false

12. Given the following code, which is true about the minimum number of test cases required for full statement and branch coverage:

Read P

Read Q

IF P+Q > 100 THEN

Print “Large”

END IF

If P > 50 THEN

Print “P Large”

END IF

a) 1 test for statement coverage, 3 for branch coverage

b) 1 test for statement coverage, 2 for branch coverage

c) 1 test for statement coverage, 1 for branch coverage

d) 2 tests for statement coverage, 3 for branch coverage e) 2 tests for statement coverage, 2 for branch coverage

13. Given the following:

Switch PC

on Start “outlook”

IF outlook appears THEN

Send an email

Close outlook

a) 1 test for statement coverage, 1 for branch coverage

b) 1 test for statement coverage, 2 for branch coverage

c) 1 test for statement coverage. 3 for branch coverage

d) 2 tests for statement coverage, 2 for branch coverage

e) 2 tests for statement coverage, 3 for branch coverage

14. Given the following code, which is true:

IF A > B THEN

C = A – B ELSE

C = A + B

END IF

Read D

IF C = D Then

Print “Error”

END IF

a) 1 test for statement coverage, 3 for branch coverage

b) 2 tests for statement coverage, 2 for branch coverage

c) 2 tests for statement coverage. 3 for branch coverage

d) 3 tests for statement coverage, 3 for branch coverage

e) 3 tests for statement coverage, 2 for branch coverage

15. Consider the following:

Pick up and read the newspaper

Look at what is on television

If there is a program that you are interested in watching then switch the television on and watch the program

Otherwise

Continue reading the newspaper

If there is a crossword in the newspaper then try and complete the crossword

a) SC = 1 and DC = 1

b) SC = 1 and DC = 2

c) SC = 1 and DC = 3

d) SC = 2 and DC = 2

e) SC = 2 and DC = 3

16. The place to start if you want a (new) test tool is:

a) Attend a tool exhibition

b) Invite a vendor to give a demo

c) Analyze your needs and requirements

d) Find out what your budget would be for the tool

e) Search the internet

17. When a new testing tool is purchased, it should be used first by:

a) A small team to establish the best way to use the tool

b) Everyone who may eventually have some use for the tool

c) The independent testing team

d) The managers to see what projects it should be used in

e) The vendor contractor to write the initial scripts

18. What can static analysis NOT find?

a) The use of a variable before it has been defined

b) Unreachable (“dead”) code

c) Whether the value stored in a variable is correct

d) The re-definition of a variable before it has been used

e) Array bound violations

19. Which of the following is NOT a black box technique:

a) Equivalence partitioning

b) State transition testing

c) LCSAJ

d) Syntax testing

e) Boundary value analysis

20. Beta testing is:

a) Performed by customers at their own site

b) Performed by customers at their software developer’s site

c) Performed by an independent test team

d) Useful to test bespoke software

e) Performed as early as possible in the lifecycle

Answer

1 C 2 C 3 E 4 E 5 C 6 A 7 B 8 B 9 C 10 E

11 B 12 B 13 B 14 B 15 E 16 C 17 B 18 C 19 C 20 A

Share this post
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post